Službeno očitovanje SMSTZ
  • 22. studenoga 2019.

Dana 12.11.2019. odlukom predsjednika sindikata Krušec Krunoslava povjerenica KBC Zagreb podružnica Rebro, Ivana Radić i povjerenica KBC Zagreb podružnica Petrova, Iva Botica isključene su iz sindikata zbog nanošenja štete i narušavanja ugleda javnim istupima bez odobrenja predsjedništva sindikata.

Od početka ulaska inicijative Medicinske sestre/tehničari zajedno u sindikat SSNDJS, Ivana Radić preuzela je vodeću ulogu u pregovorima o zajedničkom spajanju. U pregovorima je tražila da se izvršni odbor sindikata sastoji od 11 članova, 5 iz Inicijative i 5 iz sindikata SSNDJS, dok bi ona bila jedanaesti član. Tražila je da se izmjene stari povjerenici, jer je preko Facebook grupe organizirala kandidate za buduće povjerenike, te je u sindikat uvela svog partnera kojem ni danas ne znamo pravo ime i prezime ni njegove interese. To je dovelo do neslaganja izvršnog odbora sindikata, te se nakon usmenih opomena primirila i njen partner je izašao iz svih grupa i više nije dolazio na sastanke. Nakon nekoliko dana dolazimo do saznanja da svakodnevno komunicira sa svima iz vodstva Inicijative i SSNDJS te neprestano pravi razdor između dviju strana. 

Izvršni odbor sindikata je sve to prepoznao i nije mogao dozvoliti danje štetno djelovanje Ivane Radić, te je nije mogao uvrstiti u novi izvršni odbor, jednako kao Ivu Boticu i Miroslava Vidovića. Prema statutu nakon ostavke predsjednice Jelene Špehar elektronskom sjednicom za predsjednika sindikata jednoglasno je izabran Krunoslav Kušec. Na prijedlog novog predsjednika neki članovi starog izvršnog odbora zbog neaktivnosti su zamijenjeni, a na prijedlog predsjednika izvršni odbor je imenovao nove članove Sindikata medicinske/tehničari zajedno isključivo prema dosadašnjim zaslugama. Od Inicijative je odabrana Sanda Alić koja nije pokazala štetno djelovanje kao gore navedeni, te je na sastanku sve objašnjeno i dogovoreno  da ćemo proširiti izvršni odbor prema potrebama i zaslugama u sindikatu. Nakon saznanja da nisu uvršteni u izvršni odbor počele su stizati razne privatne poruke, iznositi se laži na Facebook grupama koje su dovele do isključivanja istih iz sindikata. 

Moramo napomenuti da Ivana Radić od samog početka Sandu Alić doživljava kao konkurenciju, te joj neprestano podmeće i kleveće pred izvršnim odborom sindikata, što se sada jasno vidi njenim istupima na Facebook grupama i u medijima.

Njihove ciljeve za preuzimanjem izvršnog odbora, kao i mjesta predsjednika smo pravovremeno spriječili, jer nam je odgovornost prema dosadašnjim zadovoljnim članovima bila bitnija od povećanja broja članova. Pokušali smo odgovoriti te osobe da ne nanose štetu sindikatu, povjerenicima i članovima sindikata, ali bezuspješno. Sindikat nije želio biti taocem nečijih ucjena i privatnih interesa, te će kao i do sada raditi isključivo na dobrobit svojih članova.