UREDBA O KOEFICIJENTIMA!!
  • 19. srpnja 2022.

Sindikat medicinske sestre/tehničari zajedno pokrenuo je štrajk u 5mj.zbog izjednačavanja koeficijenata u sanitetskom prijevozu i zbog Uredbe o koeficijentima.Rok za donošenje Uredbe je bio 19.07.2022. Ponosno možemo izjaviti da smo uspjeli sa našim sindikalnim akcijama. Uredba je donešena i time smo djelatnicima u sanitetu digli plaće za oko 1.000.00 kn, kao i magistrama sestrinstva na položajima. Preostaje nam borba da se školovanje prizna svima koji su stekli višu ili visoku naobrazbu bez obzira na funkciju u zdravstvenoj ustanovi.

Napominjemo da je ovo isključivo zasluga našeg sindikata i zajedništva svih povjerenika i članova. HKMS i ostali srodni sindikati pokušavaju sebi prisvojili ove zasluge, ali prava istina je da nikada nismo imali njihovu potporu kako u ovoj priči tako i prijašnjim situacijama gdje smo se sami borili za prava koje idu u korist cijelom zdravstvenom sustavu.

Zahvaljujem se ponajprije svim djelatnicima u sanitetu,našim povjerenicima,članovima koji su pokazali zajedništvo, našem pravnom timu,a i MZ koje je ispoštovalo zadani rok.

Problem koji je trajao 11 godina, naš Sindikat riješio je za godinu dana. Otvarati ćemo sva do sada neriješena pitanja koja muče naše članove, a i sve djelatnike u zdravstvenom sustavu. Nastavljamo dalje sa radom u vidu poboljšanja materijalnih prava u zdravstvenom sustavu i unapređenju postojećih prava.

Pridružite nam se, jer zajedništvom možemo sve kao što smo i pokazali u ovoj sindikalnoj akciji. Odlučnost i snaga je recept za uspjeh..

Samo ZAJEDNO možemo ostvariti napredak koji je potreban zdravstvenom sustavu. ZAJEDNO zaustavimo odlazak naših kolegica i kolega u zemlje gdje se njihov rad prepoznaje i cijeni. Samo ZAJEDNO možemo izboriti sve ono što smo do sada samo sanjali.


#sestrezajedno